Dziś na zajęciach piliśmy koktajl z awokado i zagryzaliśmy zdrowymi bezglutenowymi paluszkami w dwóch smakach…
Mam nadzieję, że Wam smakowało.
Poniżej znajdziecie przepisy. Życzę Wam udanych kuchennych eksperymentów.
KOKTAJL Z AWOKADO
1 dojrzałe awokado, po garści zielonej pietruszki, koperku i bazylii, kilka liści sałaty, 1 szczypior, 1/2 ogórka, 1 cm papryczki chili (można mniej, żeby koktajl nie był zbyt ostry), mały kawałek imbiru, ciepła woda (ok 40 st C), sól himalajska do smaku,
Wykonanie:
Wszystkie składniki zmiksować w blenderze, przelać do szklanek i pić na zdrowie. :)
Więcej informacji na temat zbawiennego działania zieleniny na nasz organizm znajdziecie w poprzednich postach, a TUTAJ jeszcze jeden przepis na zielonego drinka.