poniedziałek, 23 kwietnia 2012

OWOCE I WARZYWA- KOLOROWE ZDROWIE! Przepis na odkwaszenie krwi.

   Owoce i warzywa to pokarmy bogate w składniki odżywcze, minerały, witaminy, enzymy i antyoksydanty, które chronią i wspierają nasze ciało w walce z procesami chorobowymi i przedwczesnym starzeniem się.

Soki przyrządzone z warzyw i owoców oczyszczają krew, pozwalając ciału pozbyć się nienaturalnych dla niego dolegliwości. Soki wspaniale wspierają także system odpornościowy.

Jeśli zdecydujemy się na terapię sokową, by wspomóc ciało w walce z określonymi chorobami, powinniśmy wypijać dziennie od 4 do 8 szklanek świeżo wyciśniętego soku.

Dzisiaj pierwszy przepis, stosowany w przypadku zakwaszenia organizmu zarówno tym umiarkowanym, objawiającym się np. zgagą czy refluksem, ale także bardziej zaawansowanym, jakim jest kwasica (http://pl.wikipedia.org/wiki/Kwasica)

(Porcja na ok 2 szklanki soku)

                                                                    10 marchewek
ćwiartka kapusty



2 łodygi selera


garść szpinaku


Uwaga: to nie jest artykuł zastępujacy wizytę u lekarza specjalisty.