poniedziałek, 2 grudnia 2013
PARTY FOODS łódeczki z cykorii
Składniki
• liście cykorii
• 250 g twarożku
• winogrona
• pęczek pietruszki
• 150 g orzechów włoskich
• sól i pieprz do smaku
Odłożyć 3 Ł orzechów, resztę grubo posiekać.
Pietruszkę drobno pociąć, zostawiając kilka listków do dekoracji.
Twaróg rozetrzeć na gładką masę, można dodać trochę jogurtu lub śmietany jeśli jest zbyt suchy. Połączyć z orzechami, pietruszką i doprawić solą i pieprzem.
Cykorię umyć, ostrożnie porozdzielać na pojedyncze łódeczki, osuszyć i nadziewać twarożkiem.
Dekorować kawałkami orzechów, połówką winogrona i pietruszką.
* orzechy będą smaczniejsze jeśli wcześniej wymoczymy je w wodzie, stracą dzięki temu goryczkę.